Ervaringen

Ervaringen van kinderen

Op 23 december ben ik naar de brusjesdag geweest. Het was super leuk! We zouden van alles gaan doen. Er waren meerdere kinderen, eerst toen ik daar kwam dacht ik de enige rond mijn leeftijd te zijn (13) maar dat was gelukkig niet zo. Er kwamen nog 2 kinderen van mijn leeftijd. Toen we daar kwamen en de ouders waren weg gingen we aan de tafel zitten en een rondje doen hoe je heet en wie er van jouw familie op de boerderij kwam. Daarna gingen ze vragen wat de kinderen wilden doen, want wij gingen een film kijken, de zus van Einstein. Dat gaat over kinderen met een beperking. Daarna gingen ze wat met de andere kinderen doen en mochten wij zeggen wat we gingen doen. Wij gingen naar buiten sneeuwballen gooien naar elkaar. Dat was erg grappig. Even later kwam Karin buiten en zei dat we wel een vuurtje konden gaan maken, dus wat deden we… een vuurtje maken. Allemaal hout pakken en oude kranten en dan maar proberen het vuurtje aan te doen en aan te houden! Zo hebben we heel lang buiten gestaan. Wat later bedachten we dat het lekker zou zijn als we ook marshmallows hadden, we gingen naar de winkel en haalden marshmallows en chocomelk. Toen werden we bij elkaar geroepen om wat marshmallows boven het vuur te houden. Maar wat vond ik ervan? Ik vond het super leuk om het te doen, ik was er al 1 keer eerder geweest alleen dan een week lang dat was in de vakantie. Dus we vonden dat dit ook wel langer mocht duren. Het is ook wel fijn als je daar bent want die kinderen daar begrijpen je ook, want ze maken het zelfde mee. Al hebben sommige iets anders. Maar ik bedoel met begrijpen dat kinderen die geen broertje/zusje hebben met een beperking die je minder tot niet begrijpen waar je het over hebt. En volwassenen soms ook nog wel eens en die doen dan alsof ze je heel goed begrijpen. En wat heb ik geleerd bij de brusjesdag? Nou dat je sowieso niet de enige bent die een broertje/zusje heeft met een beperking. En het is fijn om er met kinderen of volwassenen over te kunnen praten die je ook echt begrijpen. En ik vond het fijn dat ik hen kon ‘’ontmoeten’’ want ja je kan er toch goed met ze over praten. Als ze het nog een keer zouden doen zou ik graag nog een keer komen want ik vond het echt super leuk!!

Groetjes
Tamara

Ervaringen van ouders

Een jaar of wat geleden waren wij op zoek naar een geschikte logeergelegenheid voor onze zoon (8) en dochter (12). Wij zijn overtuigd christen en voor ons is het belangrijk dat de kinderen naast een goede opvang ook qua normen en waarden een veilig onderkomen krijgen.

De Verborgen Kracht biedt onze kinderen een heerlijke vakantie waar ze al weken van te voren naar uitkijken! Ze genieten volop van alle activiteiten die ze aangeboden krijgen, maar ook even lekker hangen op de bank of gezellig een spelletjes doen met de andere kinderen, het kan allemaal bij De Verborgen Kracht.

Onze dochter vertelde op mijn vraag waarom ze het zo leuk vindt bij De Verborgen Kracht het volgende; Normaal als ik ergens bij mensen binnenkom dan heb ik zo’n vervelend gevoel in mijn buik, want dan weet ik niet wat er van mij verwacht wordt, maar bij het logeerhuis heb ik dat nooit, ook al zijn er ook wel kinderen die ik niet ken! Dit is voor ouders toch heerlijk om te horen? Je kinderen een heerlijke tijd in een veilige omgeving en jij als ouder kunt de batterij weer even opladen.

Ik kan iedereen aanraden om even een kijkje te nemen op de site of even langs te gaan bij 1 van de logeerhuizen van de Verborgen Kracht. Misschien is het ook wel een heel fijn plekje voor uw kind!

Ingrid

---------------------------------------------------------------------------------------

Onze zoon gaat al een paar jaar op woensdagmiddag naar De Verborgen Kracht.

Sinds kort gaat hij ook in het weekend.

Hij vindt het geweldig.

Nu heb ik ook vriendjes om mee te spelen zei hij.

Thuis kan hij met niemand spelen want contact maken met andere

kinderen vindt hij moeilijk en vaak snappen ze hem niet.

Bij De Verborgen Kracht wordt hij daar bij geholpen.

De groepen zijn klein en er is veel begeleiding waardoor ze alle

aandacht en zorg krijgen die ze nodig hebben.

Hij heeft een fijn weekend en wij ook.

Want we weten dat hij daar in goede handen is.

Greta

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sinds november 2009 maken wij gebruik van de diensten van de Verborgen Kracht.

De afgelopen anderhalf jaar hebben zij actief bijgedragen aan het herstellen van de rust in ons gezin.

In eerste instantie vonden wij het heel moeilijk om de zorg voor de kinderen uit handen te geven. Maar ieder logeerweekend weer zagen wij de hartelijkheid en lieve aandacht van de begeleidsters voor onze jongens, en niet minder belangrijk, voor ons als ouderpaar. Er werd eerlijk teruggekoppeld over het gedrag en welbevinden van de jongens. Ze bleken bewerkelijk, maar het was wel duidelijk dat ze in de groep een veilige plek hadden. Na een aantal keer logeren bleek dit voldoende om echt alles los te kunnen laten, het voelde goed om de kinderen aan hen toe te vertrouwen. Na jaren van overmatige belasting was dit voor ons een warm bad.

Het team van de Verborgen Kracht heeft in deze periode onze jongens ook vaardigheden kunnen leren. Vriendelijk groeten bij binnenkomst bijvoorbeeld, of bij het weggaan. Het lijkt zo simpel, maar dat was het niet!!! Het is fijn om trots te kunnen zijn op je kinderen, en de begeleidsters zijn trots met ons. En nog belangrijker: de jongens zijn weer trots op zichzelf!!!

De Verborgen Kracht heeft veel met ons meegedacht over oplossingen die in ons gezin passen. De open en warme benadering voelt aan als een steun in de rug. Nooit kregen wij het gevoel dat we tekortschoten, juist werden we geholpen om weer overtuigd te raken van ons eigen kunnen.

De kinderen hebben elk een schriftje, waarin de leiding schrijft over de weekenden. Wat is er beleefd, wat is er gedaan? Zelf kunnen we ook noteren wat we belangrijk vinden.

De directe contacten met de groepsleiding maakt overleg eenvoudig en hanteerbaar voor ons.

De jongens zijn in een groep geplaatst die goed past, qua leeftijd en ze hebben veel speelmaatjes. Ook in de vakanties wordt hier veel rekening mee gehouden. Ze hebben zelfs altijd hetzelfde bed!!!

Sinds kort maken we ook gebruik van de BSO. De jongens gaan er juichend naartoe, voor hen is het een feestdag. Als ze aan het eind van de dag heel relaxed thuiskomen, kunnen wij ook gelijk met genieten beginnen.

Laatst vroeg ik eens:'Wat vind je nou leuker, logeren bij Opa en Oma of bij de Verborgen Kracht?' Het antwoord was duidelijk: 'Het is allebei even leuk!'

----------------------------------------------------------

Onze zoon gaat nu al zo'n 5 jaar, 1 weekeind in de maand, logeren bij "De Verborgen Kracht", en ook in de schoolvakanties is hij daar een aantal dagen te vinden.

Onze ervaringen met "De Verborgen Kracht" zijn positief.

Het is een fijn team met ervaren begeleiders en stagiaires, met aandacht voor zowel het kind (primair) en de ouders (secundair).

Er wordt samen met de ouders een hulpverleningsplan opgesteld om het kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden met zijn of haar beperkingen. Het hulpverleningsplan wordt, indien nodig, weer bijgesteld.

De kinderen leren met elkaar en met volwassenen om te gaan en leren zelfstandig te worden.

Er is bij "De Verborgen Kracht" veel ruimte voor plezier en spel. Om op deze manier spelenderwijs te leren.

Door deze manier van begeleiden en leren is "De Verborgen Kracht" een paradijs voor kinderen en pubers.

Er is voor de kinderen van alles te beleven op de locaties en er worden ook regelmatig uitstapjes gemaakt.

Voor de ouders betekent zo'n weekend rust en tijd voor elkaar. (eventueel ook voor de broertjes en zusjes "BRUSJES").

Francien